Specjalizacja: cukiernictwo tradycyjne, serniki

Kamila Kowalska

Szef cukierni PyziPyzi i współtwórca Akademii Cukiernika w Kaliszu

Kamila Kowalska (p. Krawczyk) urodzona w 99r. Zaawansowany cukrzyk typu pierwszego. Swoje doświadczenie zawodowe w cukiernictwie rozwija już od 10 lat. Z zawodu cukiernik z Dyplomem Mistrzowskim. Zajeła drugie miejsce jako najlepszy Mistrz roku 2022 a jednocześnie pierwsze jako cukiernik w Wielkopolsce. W 2018 wyróżniona także jako najlepszy Czeladnik roku przez CWRKDiZ. 

Aktywny członek Cechu Rzemiosła w Kaliszu. Ukończyła szkolenia cukiernicze w Warszawie w jednej z najbardziej prestiżowych szkół cukierniczych w kraju przy boku wybitnego Mistrza Igora Zaritskiego. Właścicielka od 2018r. pierwszej takiej domowej cukierni w Kaliszu - PyziPyzi. Jednocześnie współtwórca projektu Akademii Cukierniczej. Ukończyła także wiele innych kursów, szkoleń na terenie kraju min. Wilton, Wiesław Kucia, Sempre, WAPAS. W 2023r. jako pierwsza i jedyna w swoim mieście Kalisz otrzymała Unijny Certyfikat na Rogale Świętomarcińskie. Partner lokalny Kina Helios, Stowarzyszenia HALO, drużyny sportowej Athletic Górnośląska oraz wcześniej klubu sportowego KKS Kalisz. Swoje uznanie zdobyła także w lokalnych mediach, stowarzyszeniach, od miasta, czy w organizacjach, które wspomaga charytatywnie. Pomimo cieżkiej cukrzycy jej zawód to jej pasja. 

Kładzie nacisk na 100% jakości swoich wyrobów wyrabianych w tradycyjny sposób wraz z produktami, które kupujemy na codzień.  Po za cukiernictwem - smakosz kuchni polskiej, miłośniczka Zumby i muzyki latino. Osoba o mocnym charakterze rodzinnym, uczuciowa i zasadna. W 100% zaangażowana w swoją pracę.

Natalia Janczak

Szef pracowni cukierniczej Słodka jak Beza

Natalia Janczak urodzona w 99r. Swoje doświadczenie zawodowe w cukiernictwie rozwija już od 10 lat. Z zawodu cukiernik. Bliska przyjaciółka Kamili, z którą razem rozwijała swoje pasje cukiernicze w szkole gastronomicznej w Kaliszu.

W swoim 10 letnim doświadczeniu zawodowym pracowała w cukierniach z jej rodzimego miasta ale także w Kaliszu czy Wrocławiu. Poznała od podszewki cukiernie małe jak i duże ukierunkowane na przemysł. Natalia specjalizuje się w monoporcjach, ciastach kruchych, drożdżówkach, francuzach czy bezach. Od 2023r. prowadzi swoją pracownie cukierniczą Słodka jak Beza. Uczestniczyła w różnych szkoleniach na terenie kraju przez grupe Sempre.

Prywatnie osoba dobrze zorganizowana, zaangażowana w wykonywaną pracę. Pieczenie to jej pasja, ale jest także miłośnikiem zwierząt i dobrej polskiej kuchni. Stawia nacisk na 100% produktywności i jakości.

Natalia w Akademii będzie uczyć w swoich specjalizacjach, ale także z prawidłowego przygotowania pysznej kawy.

Specjalizacja: monoporcje, kurche, drożdżowe, bezy

Specjalizacja: torty artystyczne, piętrowe, nowoczesne oraz  monoporcje

Agnieszka Trębacz

Szef pracowni cukierniczej Tortomania Agi

Agnieszka Trębacz urodzona w 88r. Kilkunastolenie doświadczenie zawodowe. Z zawodu cukiernik. Praktykę jak i późniejszą pracę w zawodzie doświadczyła w dwóch dużych cukierniach w Kaliszu. Poznała cukiernictwo także od przemysłu jak i od tradycyjnego cukiernictwa bez zbędnych ulepszaczy i chemii.

Agnieszka otrzymała 3 miejsce w kategorii Torty Weselne na terenie województwa Wielkopolskiego. Swoją pracownie cukierniczą prowadzi od kwietnia 2022r. Jako nieliczna z pracowni z mieście oferuje bezpłatne degustacje tortów weselnych. Specjalizuje się głównie w tortach nowoczesnych, artystycznych, monoporcjach. Wykonuje niesamowite dekoracje z papieru ryżowego i cukrowego. Wykonuje także przeróżne figurki cukrowe.

Jest autorką swoich przepisów oraz jest w trakcie pisania własnego e-booka z trickami i przepisami w cukiernictwie. Kładzie nacisk na smak własnych wyrobów. Nie używa wzmacniaczy smaków, chemii, ulepszaczy czy sztucznych zamienników.

Wspiera wiele akcji charytatywnych oraz jest wspierającym fundacji Vanessa gdzie głównym celem jest budowanie poczucia wartości w dzieciach i ich rozwoju. Prywatnie jest bardzo rodzinną osobą, ma cudowną dwójkę dzieci i wspaniałego narzeczonego. Jest przedstawicielem firmy Vorwerk (znany nam Thermomix)

Patryk Kowalski

Właściciel KamikStudio - Twój pomysł, nasze kompetencje

Urodzony w Kaliszu 16 grudnia 96r. Protagonista, optymista, człowiek orkiestra. 10 lat doświadczenia w swojej branży. Od 2018r. CEO w KamikStudio. Główny projektant stron WWW oraz sklepów e-commerce. Analityk, UX/UI Designer. Pozycjoner pobocznie digital-marketing'owiec i grafik rastrowy. Z zawodu Informatyk. Pomysłodawca innowacyjnej cukierni oraz COO&Founder PyziPyzi - domowej cukierni produkcyjno-sprzedażowej w Kaliszu

Prywatnie pasjonat przyrody i jej baczny obserwator. Zapalony ogrodnik, miłośnik podróży i astronomii. Smakosz kuchni polskiej, meksykańskiej i włoskiej. Nie rozstaje się z gorącą czekoladą jak i cukiernictwem. Uwielbia odkrywać nowe miejsca, potrawy, innowacje.

Wyróżniony wieloma certyfikatami oraz dyplomami przez firmy tj. MaxROY, sprawnymarketing.pl, e-Commerce Polska, Izbe Gospodarki Elektronicznej oraz referencjami wielu firm i osób. Swoje pierwsze doświadczenie budował w 2017 pracując z firmą BIG STAR LIMITED, następnie dla lidera w branży ginekologicznej Meringer Sp. z o.o. czy lidera branży elektrycznej Elektryk Sp. z o.o. jako Head działu e-commerce, SEM, SXO. Współpracuje z sektorem MŚP a dokładnie z 14 aktywnymi firmami na terenie całego kraju jak i Unii.

Zawsze powtarza, cytując klasyka "Kobieta pracujące jestem, żadnej pracy się nie boje" - Ireny Kwiatkowskiej.

Rola w Akademii - nauka prowadzenia biznesu z nowoczesnym marketingiem i zarządzaniem dla uczniów w ostatnim roku praktyk.

Specjalizacja: zarządzanie, marketing, IT

2024 © Wszelkie prawa zastrzeżone. Projekt chroniony. Zakaz kopiowania.